maanantai 6. lokakuuta 2014

Muuttopäivä

Emolauma on talvilaitumella! Sonnipojat ja lampaat on muutettu uudelle laitumelle! Ensi kesän kesälaidun on valmis, tai no pientä hiomista ja muutaman portin se vaatii, mutta niin valmis se oli että nuo pojat ja lampaat sinne voitiin muuttaa. Tämä on työvoitto, jossa onneksi saimme välillä apuvoimia. Ei se aita olisi varmaan valmis pariin viikkoon jos vain minä ja mies oltaisiin sitä tehty kun meillä on tuo yksi hidastava kriminaali. Tyttö olikin isovanhempien hoidossa paljon viime viikolla ja lähestulkoon eilisen kokonaan, jonka aikana tehtiin koko päivän homma että saatiin kaikki aidat viimeistelyä ja järjesteltyä ja muutettua eläimet uusille laitumille.

Siirrot meni erinomaisesti. Emot oli helppo siirtää kun ei tarvinnut kun avata veräjä koska eläimet olivat siinä jo protestoimassa että koska tuolle vihreälle laitumelle pääsee. Pojat ja lampaat kuljetetiin lyhyt matka tietä pitkin, mutta sekin meni hyvin. Yritin ottaa tilanteesta kuvan, koska se oli loistava tilanne kun pojat kävelevät koivujen vierystämää tietä pitkin mieheni takana kävelemässä ja lampaat edellä. No en saanut kuvaa, koska lammas päätti että haluaa syliini, kamerana toiminut kännykkä tippui maahan ja hajosi palasiksi. Jep jep. No, kuva sentään syöpyi mieleeni. Pojat ja lampaat kiersivät 12 hehtaarin laiduntansa rauhassa, mitä nyt Arska ja Arttu ottivat vähän matsia, mutta kaikki sujui hyvin. Emot Falconin johdolla hypähtelivät innokkaasti päästä päähän, mutta kun alkuriehunta oli saatettu loppuun niin sen jälkeen onkin vain mussutettu ruohoa. Ja sitä riittää ainakin vielä :)



Kaikista parasta siinä että eläimet ovat taas talvilaitumella on ehdottomasti se, että talvilaidun sijaitsee ihan meidän pihamaalla. En tajunnutkaan kuinka ikävä minulla olikaan sitä että saa ikkunasta ja kotipihalta seurata mitä eläimet tekevät. On ihana katsoa kun eläimet laiduntavat, makoilevat, hinkkaavat itseään puihin, vasikat leikkivät jne. Tämä on ihan loistavaa. Nämä ensimmäiset päivät siirron jälkeen menevätkin melkein vain tässä ihailussa ja ikkunasta uloskatsomisessa. On tässä oma hohtonsa, eläimet melkein ikkunan alla. Parasta :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?